miercuri, octombrie 05, 2011

11 comedii de ...tot râsul ! (cronică de teatru 4 - ziua IV)

EVENIMENT MEDIATIC !
Deschiderea zilei de miercuri este realizată de o comedie spumoasă din repertoriul clasicului I.L.Caragiale, în regia lui Dan Tudor, jucată de actorii giurgiuveni de la Teatrul "Tudor Vianu.
"O piesa de un comic irezistibil, una dintre reperele comediei clasice romanesti. Un spectacol in care bogatia valentelor interpretative pe care le detine creatia lui Caragiale, reflectata in modul in care a fost vazuta si apreciata umanitatea in piesele sale, este materializata scenic de regizorul Dan Tudor" (Unde ieşim în weekend - http://www.feminis.ro)
vezi şi „Lumea lui Caragiale e minunată: e o lume absolut paradisiacă, fără grijă şi fără, cum se spune azi în limbaj mistic, fără cine ştie ce problematici interne. Oamenii râd, petrec şi se bucură.(...) Caragiale, cel mai naţional scriitor, cel care a înţeles mai bine firea noastră ne-a lăsat şi acest aspect: românul care nu-şi pierde cumpătul în faţa crizei. Literatura sa e tonică şi plină de consolaţie astăzi.” (Mihai Ralea – Lumea lui Caragiale, în Adevărul literar şi artistic, nr. 573, 29 nov. 1931)

Niciun comentariu: