sâmbătă, septembrie 02, 2023

”Cei care continuăm” – Bursele ARC pentru Jurnalism despre filantropie


 Asociația pentru Relații Comunitare
a lansat noua ediție a Burselor pentru Jurnalism despre filantropie. 

”Oferim 4 burse a câte 800 de euro pentru a documenta povești despre organizații care nu s-au oprit atunci când au fost în cel mai greu moment al lor, atunci când zidurile din fața lor păreau imposibil de depășit.

Sub numele “Cei care continuăm”, căutăm povești despre organizații care își continuă munca, în ciuda obstacolelor pe care le au în cale. 

Prin Bursele pentru jurnalism din acest an, vrem să arătăm încăpățânarea, determinarea și curajul organizațiilor de a-și duce misiunea mai departe, chiar și atunci când nu mai văd lumina de la capătul tunelului. 

La ARC, de peste 20 de ani credem că filantropia ajută România să crească, iar organizațiile nonguvernamentale ne arată acest lucru de fiecare dată. Am văzut-o la începutul pandemiei, în 2020, la începutul războiului din 2022, am văzut-o în timpul dezastrelor naturale, urgențelor sociale și în modul în care au schimbat legi și rezolvat probleme sistemice. 

Organizațiile nonguvernamentale construiesc infrastructură, salvează vieți, oferă șanse egale și luptă pentru cei care nu se pot apăra. 

Acestea vin la pachet cu obstacole care le îngreunează misiunea. Dar în ciuda schimbărilor legislative, a bugetelor mici și presiunilor, organizațiile continuă. Organizațiile rămân alături de oameni atunci când nimeni nu mai este alături de ele. 

De aceea, împreună cu Lidl România lansăm o nouă ediție a Burselor pentru Jurnalism despre filantropie, care le va oferi jurnaliștilor oportunitatea să scrie despre organizațiile care nu au renunțat”. 

Bursele sunt în valoare de câte 800 de euro fiecare pentru a documenta povești despre organizații care nu s-au oprit, atunci când au fost în cel mai greu moment al lor, atunci când zidurile din fața lor păreau imposibil de depășit. 

Jurnaliștii pot trimite formularul de înscriere până vineri, 29 septembrie 2023, ora 23.59. Mai multe detalii se pot afla de pe site-ul Asociației pentru Relații Comunitare https://arcromania.ro/arc/cei-care-continuam-bursele-arc-pentru-jurnalism-despre-filantropie/ 

Calendarul anunțat :

1.     Lansare: 30 august

2.     Perioadă aplicare: 30 august – 29 septembrie

3.     Jurizare: 30 septembrie – 8 octombrie

4.     Anunț câștigători: 9 octombrie 

5.     Contractare: 10 octombrie – 20 octombrie

6.     3 luni scriere: deadline 20 decembrie

7.     Publicare: după 20 decembrie