sâmbătă, octombrie 22, 2022

Săptămâna globală a alfabetizării media și informaționale 2022

 Începând de pe 24 octombrie, de la ora 6.00 și până pe 31 octombrie, ora 18.00, se desfășoară o serie de manifestări dedicate evenimentului organizat și susținut de UNESCO.

Săptămâna anuală globală a alfabetizării media și informaționale, inițiată în 2012, este condusă de UNESCO în cooperare cu Alianța UNESCO pentru alfabetizarea media și informațională, Rețeaua universitară UNESCO-UNAOC de alfabetizare media și informațională și dialog intercultural (MILID) și alți parteneri. Este o ocazie majoră pentru părțile interesate de a revizui și de a sărbători progresele realizate în direcția „ Literație media și informațională pentru toți ”.

Cea de  -a unsprezecea Săptămână globală a alfabetizării media și informaționale  va fi marcată în perioada 24-31 octombrie 2022 și va fi găzduită de Nigeria.

Cele mai importante momente ale Săptămânii 2022 a alfabetizării media și informaționale globale vor include cea de-a douăsprezecea conferință de alfabetizare media și informațională și dialog intercultural și cel de-al șaptelea Forum pe agenda tineretului.

UNESCO și membrii Alianței UNESCO pentru alfabetizarea media și informațională cheamă parteneri din întreaga lume să promoveze Săptămâna globală a alfabetizării media și informaționale prin organizarea și înregistrarea de evenimente/activități online sau offline. Împreună cu evenimentele sale speciale (Conferința internațională de alfabetizare media și informațională și dialog intercultural și Forumul Agendei pentru tineret), Săptămâna globală a alfabetizării media și informaționale leagă evenimente locale din întreaga lume pentru a promova conexiunile alfabetizării media și informaționale peste discipline, profesii și granițe.