sâmbătă, mai 07, 2011

Carta europeană privind libertatea presei

La data de 25 mai 2009, 48 jurnaliști, redactori-șefi și reprezentanți ai unor asociații de presă din 19 țări europene au adoptat și semnat "Carta europeană privind libertatea presei", în urma unei reuniuni organizată la Hamburg - Germania.
În zece articole, Carta formulează principiile pentru libertatea presei de la intervenţia guvernului - în special pentru dreptul lor la siguranţă față de supravegherea, interceptarea electronică și căutări ale departamentelor editoriale pe computere, dar şi la acces neîngrădit pentru jurnalişti și cetăţeni la toate sursele interne și externe de informaţii.

vineri, mai 06, 2011

Sărbătoarea gălățeană de Ziua Presei

Anunț de SĂRBĂTOARE !

Sâmbătă, 7 mai, vom marca sărbătorirea „Zilei Mondiale a Libertăţii Presei”, prin organizarea „Cupei Presei la Pescuit”, de care s-a ocupat colegul nostru Gicu Caraman, ajutat de mai mulţi colegi.

„Cupa Presei la Pescuit” – 2011 va avea loc la Complexul de la Lacul Zătun, începând cu ora 9.00. Bineînţeles că nu vor fi descalificaţi cei care vor veni la 10.00 sau 10.30, dar asta ar putea fi în dezavantajul lor, pentru că vor avea şanse mai mici de a obţine premiile oferite de sponsorul competiţiei, „Crapmania” Galaţi.

Vă rugăm să îi invitaţi pe toţi colegii din redacţii, pentru că este o întâlnire a tuturor jurnaliştilor, nu una a colegilor din SJ „DJ”. De altfel, noi am adresat invitatia la „Cupa Presei” şi colegilor jurnalişti din Brăila.

Îi invităm la Zătun şi pe colegii care nu sunt pasionaţi de pescuit, pentru că vom avea ciorbă de peşte pregătită de Gicu după reţeta sa specială, plus bere, apă minerală şi sucuri.

Aşa că vă rugăm să veniţi însoţiţi de halbele preferate şi de farfuriile din care vă place să mâncaţi ciorbă de peşte.

La Zătun sunt şi grătare "profesionale" şi cine doreşte să completeze ciorba cu mici, cârnaţi, cotlete, etc, o poate face, dar trebuie să aducă tot ce trebuie

marți, mai 03, 2011

Ziua Mondială a Libertății presei, la nivel euroregional

Mesajul președintelui Consiliului Județului Galați și președinte al Asociației de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea "Dunărea de Jos", Eugen Chebac, adresat jurnaliștilor cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei:
"Doresc tuturor jurnaliștilor sa aibă parte de putere de muncă și de surse de încredere, de subiecte interesante și de perspectivă în acțiunile pe care le realizează. Cred într-o bună colaborare și pe viitor și am speranța că presa va rămâne în continuare un bun paznic al democrației"

Ziua Mondială a Libertății Presei sau ce a mai rămas din ea

București, 3 mai 2011. „În România, presa este liberă. Orice formă de cenzură este interzisă.” Acesta este primul articol al proiectului de Lege a presei depus, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, de douăsprezece organizații nonguvernamentale Președintelui Camerei Deputaților, Doamna Roberta Anastase și Președintelui Comisiei pentru drepturile omului, minorități și culte din Senat, Domnul Gyorgy Frunda, potrivit site-ului organizației ActiveWatch România

Raportul FreeExe - despre Libertatea presei în România