sâmbătă, septembrie 16, 2023

CJI anunță concursul de proiecte editoriale, transfrontaliere EPIC

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), cu sprijinul Internews, lansează concursul de proiecte editoriale transfrontaliere ce pot fi susținute cu finanțări cuprinse între 7.000 și 10.000 USD, în funcție de categoria de proiecte editoriale în care se încadrează, în cadrul proiectului Expanding Production of Independent Content (EPIC). 

Redacțiile de presă naționale, regionale sau locale, inclusiv cele de limbă maghiară, indiferent de dimensiunea lor pot depune aplicații pentru până la 3 proiecte editoriale (care se pot încadra în oricare dintre cele trei categorii de mai jos sau în toate) până pe 29 Octombrie 2023, ora 23:59 EET, la adresa de email contact@cji.ro. 

Solicitanții din țările EPIC (Armenia, Georgia, Ungaria, Polonia, România, Slovenia și Ucraina) pot propune:

a) proiecte individuale, ce pot primi finanțare de până la 7.000 USD, în cadrul cărora o singură instituție media solicitantă să producă singură conținut în una sau mai multe țări din proiect. Proiectul va consta într-o serie de minimum două materiale pe un singur subiect sau care au o temă comună.

b) proiecte colaborative, ce pot primi finanțare de până la 10.000 USD, în cadrul cărora solicitanți din cel puțin două țări incluse în proiect să producă conținut în cadrul unui proiect comun. Proiectele colaborative vor consta într-o serie de minimum două materiale pe un singur subiect sau pe o temă comună. Conținutul poate fi produs în mod colectiv de către o echipă de jurnaliști de la toți partenerii media, sau aceștia pot conveni să își împartă producția, fiecare partener realizând diferite materiale sau părți din serie. 

c) relatări din sau despre Ucraina documentate folosind resursele UkraineWorld, ce pot primi finanțare de până la până la 7.000 USD. Călătoriile pe linia frontului, în zonele de luptă activă și în alte zone cu risc extrem de ridicat nu vor fi finanțate de EPIC.