vineri, februarie 21, 2014

S E R I A L : Televiziunile din Galați ... ... ... RTV GALAŢI - BRĂILA

STUDIU: HARTA POLITICĂ A TELEVIZIUNILOR LOCALE - 2013
Seria informării privind televiziunile locale, aşa cum apărea ea în raportul Active Watch, continuă în această ediţie  PARTEA a III-a
 RTV

RTV emite prin cablu (licența din 18 martie 2008). 

Deținătoarea licenței audiovizuale este societatea comercială RTV Partener Media SRL(CUI: 25810428), ai cărei asociați sunt: Stancu Aurel – asociat principal – 81% şi Randisi Vicenzo (Italia) – 19%. 
  • Aurel Stancu a candidat pentru Parlament din partea PP-DD. 
Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, societatea comercială care deține televiziunea, RTV a avut în 2012 o cifră de afaceri de 24.818 de lei și o pierdere netă de 162.744 de lei. Televiziunea are o grilă de programe în care sunt incluse trei emisiuni în direct și un No Comment de la Consiliul Județean în care sunt preluate ședințele. Grila de programe, care nu include deocamdată știri, a fost concepută în 2009. Mecanismul de aflare a audienței, conf. dir. RTV, sunt telefoanele primite în timpul emisiunilor în direct. 
  • Directorul RTV a declarat că se implică în grila de programe și că, deși există o planificare a subiectelor, aceasta nu este tot timpul respectată. CNA a somat public RTV Galați în decembrie 2012 pentru încălcarea prevederilor privind campania electorală pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului
Directorul RTV Galați a afirmat că cel mai mare finanțator este patronul, iar cei mai mari cumpărători de publicitate sunt societățile comerciale mici.(mai multe vezi în raportul Active Watch)