vineri, februarie 14, 2014

In memoriam... Gianina !

GIANINA MIHAI, reporter ProTV
"Gianina ar fi implinit maine 40 de ani. Va vine sa credeti ca au trecut 3 ani de cand nu mai este printre noi? Eu, dupa atata timp (3 ani fara o luna), inca ma surprind propunandu-mi sa o sun ca sa-i povestesc ceva. Apoi ma blochez pentru cateva secunde, constientizand ca ea nu mai e si nici nu va mai fi vreodata. Ma scutur apoi, ca de un vis urat, si merg mai departe, dar fara a ma putea convinge pe mine insami ca sora mea cea zglobie chiar e plecata definitiv"...(Mirella Aur pe facebook)
...neavand imagini locale....

S E R I A L : Televiziunile din Galați ... ... ... VOX TV

STUDIU: HARTA POLITICĂ A TELEVIZIUNILOR LOCALE - 2013
Seria informării despre televiziunile locale, aşa cum aparea ea în recentul raport al organizaţiei de media Active Watch, continuă în această ediţie cu PARTEA a II-a
Vox TV emite prin cablu (licența din 11 iunie 2009).

Deținătoarea licenței audiovizuale este DELTA ROM SA (CUI: 6233005), ai cărei acționari sunt: Durbacă Eugen – acționar principal – 73.684%, Delta Com 93 SRL (asociat unic Durbacă Eugen) – 2.93%, Agro Decvrm SRL – 1.462%, Durbacă Cristofor – 1.462% și Durbacă Valentina Simona – 1.462%.
Eugen Durbacă a fost ales senator candidând pe listele Partidului Conservator. Este vice-lider al grupului parlamentar PC. Eugen Durbacă a fost primarul municipiului Galați între 1992 – 2000, președinte al Consiliului Județean Galați între 2004 – 2008 și vicepreședinte al Consiliului Județean Galați între 2008 – 2012.
La Vox TV erau 20 de angajați la data documentării pe teren. Potrivit datelor de la M.F., Delta Rom SA a avut în 2012 o cifră de afaceri de 30.485.989 de lei, profit net de 195.277 de lei și 81 de angajați.
Roxana Marosy, fiica acționarului principal Eugen Durbacă, este manager al Vox TV. Roxana Marosy nu a putut preciza bugetul operațional pe 2011, dar a declarat că nu a existat profit, precizând că este mulțumită că sunt acoperite cheltuielile. Ea a mai precizat că cel mai mare finanțator al televiziunii pe care o conduce este compania care deține licența. 
Audiența Vox TV s-a aflat, conform Roxanei Marosy, în baza unui sondaj CURS efectuat în martie 2012. Sondajul a arătat, conform managerului, că Vox TV se află la egalitate cu TV Galați, în timp ce RTV și Express TV se situează pe ultimele locuri în ceea ce privește audiența. Grila de programe s-a construit în funcție de dorințele telespectatorilor și conține foarte multe știri, muzică populară, muzică ușoară, talk-show-uri, având doar producții proprii. (mai multe vezi în raportul Active Watch)

joi, februarie 13, 2014

World Radio Day

La 3 noiembrie 2011, în cadrul celei de a 36 - a Conferințe generale a UNESCO s-a aprobat crearea

Zilei Mondiale a Radioului
Ideea inițială a venit din partea Academiei spaniole de radio acum patru ani, prin urmare, Delegația Permanentă a Spaniei la UNESCO a prezentat în mod oficial propunerea la ședința cu numărul 187 a Consiliului Executiv al UNESCO în septembrie 2011
Ziua Mondială a Radioului urmărește creșterea gradului de conștientizare a publicului cu privire la importanța folosirii radioului, pentru a facilita accesul la informații prin intermediul lui, și de a sprijini crearea de rețele între radiodifuzori .
Radioul trebuie să fie recunoscut ca un mediu low-cost (ieftin), în mod special potrivit pentru a ajunge la comunităţile aflate la distanţă şi la categoriile de persoane vulnerabile: analfabeți, persoane cu handicap, femei, tineri şi săraci, oferind în același timp o platformă pentru a interveni în dezbaterea publică, indiferent de nivelul de educație al oamenilor. Mai mult decât atât, radioul are un rol important și specific în comunicarea de urgență și caz de dezastre .

Există, de asemenea, o schimbare (creştere a interesului) față de serviciile oferite de folosirea radioului, în zilele de convergență mass-media, prin apariţia a noi forme tehnologice, cum ar fi de bandă largă , telefoane mobile și tablete .
 Cu toate acestea, se spune că până la un miliard de oameni nu are încă acces la radio azi.
vezi şi pe site-ul UNESCO mai multe detalii despre această zi

luni, februarie 10, 2014

ProFM - LiderFM a intrat în rândul lumii...online

Nu că nu ar fi fost până acum dar, de astăzi, luni 10 februarie, postul şi-a lansat noul site, mult mai aerisit, cu mai multe funcţii şi facilităţi pentru utilizatori. 

Citiţi mai multe în prezentarea postată pe pagina de promovare a noului concept:
"www.liderfm.ro este una dintre cele mai moderne platforme de acest fel din ţară şi a fost proiectat astfel încât utilizatorii să se poată bucura de cele mai noi informaţii, să interacţioneze şi să poată asculta oricând on-line producţiile noastre.
site-ul ProFM - LiderFM
Funcţiile new-media, structura lui intuitivă şi designul în pas cu moda zilelor noastre sunt doar câteva dintre argumentele pe care le avem.
Veţi găsi pe noul www.liderfm.ro informaţii de interes general la prima mână, noutăţi din lumea muzicii şi veţi putea asculta aici emisiunile preferate nu doar în timp real.
Tudor Neacşu
Noul site are secţiuni dedicate înregistrărilor. Aşa că dacă aţi pierdut o emisiune care vă interesa, acum o veţi putea asculta oricând."
Din postările din reţeaua facebook aflăm că ideea şi conceperea noului site este "opera celui mai nou membru al echipei, Tudor Neacsu."