vineri, februarie 07, 2014

S E R I A L : Televiziunile din Galați ... TV GALAŢI

STUDIU: HARTA POLITICĂ A TELEVIZIUNILOR LOCALE - 2013
Continuăm să publicăm seria informării despre televiziunile locale, aşa cum apare ea în recentul raport al organizaţiei de media Active Watch. În această ediţie, PARTEA I-a
TV Galați emite în eter (licența din 7 mai 1996) și prin cablu (licența din 20 martie 2003). 

La data realizării interviurilor pentru acest raport, deținătoarea licențelor audiovizuale era SC ORA 7 SRL (CUI: 24108108), al cărei unic proprietar este Lăcătuș Alexandru

  • SC Ora 7 SRL a fost înființată în iunie 2008 și, conform datelor de la Registrul Comerțului, în martie 2013 s-a depus o notificare privind deschiderea procedurii insolvenței. În 2012 cifra de afaceri a SC Ora 7 SRL a fost de 0 lei, cu o pierdere netă de 382 de lei, conform bilanțului depus la Ministerul Finanțelor.
În iunie 2013, conform CNA, deținătoarea licențelor audiovizuale este SC Paf Media SRL, ai cărei asociați sunt: Pâslaru Valerica – 50% și Pâslaru Florin Alexandru Ioan – 50%. Pâslaru Valerica este soția deputatului PSD de Galați, Pâslaru Florin Costin, iar Pâslaru Florin Alexandru Ioan este fiul acestuia.

  • Managerul TV Galați spune că televiziunea are 30 de angajați și deține aproape 50% din piața locală, așa cum arată un studiu efectuat în 2010 de Dedalus, diferența fiind ocupată de suma celorlalte televiziuni. TV Galați cooperează cu Goldbach Media, broker național de publicitate, și, conform managerului, televiziunea are în fiecare an câte un client fidel, în 2011 acesta fiind un lanț de farmacii, iar anterior un operator de telefonie mobilă. Conform managerului televiziunii, contracte de publicitate au fost încheiate cu instituții descentralizate, dar nu și cu Primăria Galați, ponderea publicității este de 20% de la instituții publice și 80% din mediul privat, iar modul de aflare a audienței se face telefonic.
Grila de programe este una generalistă și este propusă de directorul de programe, după o consultare finală cu directorul general, cu redactorul șef și cu redactorul tehnic. TV Galați are 15 ore de emisie, incluzând reluările.(mai multe vezi în raportul Active Watch  aici)