joi, septembrie 29, 2011

Premieră culturală la Biblioteca "V.A.Urechia" din Galaţi

EVENIMENT MEDIATIC !
       Să citeşti o carte captivantă, târziu în noapte, este o relaxare la care mulţi dintre noi am apelat la un moment dat. Să vizitezi un obiectiv cultural până noaptea târziu, la fel, mulţi dintre noi am avut plăcerea să o facem. Nemaiamintind de întâlnirile târzii, cu prietenii sau simple cunoştinţe, unde să socializezi pe teme culturale sau chiar să discuţi despre carţi, lecturi sau scriitori. De asemenea, s-a întâmplat pentru mare parte dintre noi. De toate, însă, la un loc, odată, în miez de noapte, puţini dintre noi au avut parte.
 Pe 1 şi 2 octombrie, aceste activităţi de timp liber şi plăcere sunt posibile până ora 1.00. la sediul central al bibliotecii gălăţene V.A.Urechia, până când porţile lăcaşului de cultură vor fi larg deschise pentru gălăţeni.
director B.V.A. Urechia

 Discutând cu directorul acestei instituţii, prof.Ilie Zanfir (vezi foto), am aflat că pentru Galaţi este un eveniment inedit." Sprijiniţi de cei de la Direcţia Judeţeană de Cultură şi Patrimoniu Naţional Galaţi, în colaborare cu Asociaţia EXCEDO – Pentru Accelerarea Succesului Tinerilor Români şi în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi a Bibliotecilor Publice din România, împreună cu colegii mei organizăm în aceste zile Noaptea Bibliotecilor (la fel ca de altfel alte 45 de instituţii asemănătoare din ţară) , eveniment cultural inedit, aflat la prima ediţie, care se adresează tuturor pasionaţilor de carte".
Evenimentul se desfăşoară atât în interiorul sediului central al Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia” cât şi pe aleea de la intrarea în bibliotecă, unde va fi organizat un târg de carte la care vor participa circa 30 de edituri locale şi din ţară. Potrivit organizatorilor, Noaptea Bibliotecilor are ca scop reactivarea şi stimularea preocupărilor pentru lectură, atât lectura de plăcere, cât şi cea de studiu şi documentare în contextul concurenţei cu mediul online.
Partenerii culturali ai BVAU sunt: Inspectoratul Şcolar Judeţean, Centrul Cultural Dunărea de Jos, Liga Studenţilor şi Casa de Cultură a Studenţilor şi Palatul Copiilor.
Parteneri media: Viaţa Liberă, Monitorul de Galaţi, Imparţial, Dominus, Zile şi Nopţi, ADS Galaţi, TV Galaţi, RTV, Express TV şi VOX TV.

Niciun comentariu: